Beton ve Brüt Betonun Yapısı

Beton ve Brüt Betonun Yapısı
Mineral mimari koruma sitemlerinde KEIM, 30 yılı aşkın tecrübesi ve uzmanlığı, güvenilirliği ve kalitesiyle betonarme yapıların renovasyonu, korunması ve tasarımında kendini kanıtlamıştır. Günümüzde bir çok farklı boyuttaki beton projelerinde, konutlar, spor statları, müzeler, hava alanları, idari ve endsütriyel binalar, televizyon ve radyo kuleleri vb. bir çok yapıda KEIM malzemeleri, kullanılmış, restorasyonlar yapılmış ve bu yapılar yıllar boyunca korunmuştur.
Fikirlerin Hayat Bulması : Beton
Beton hem dayanıklı hem de zarif
Beton, inanılmaz yüksek yapılarda kullanılır, geniş alanları birleştirir. Hem yerin üstünde hem de yerin altındadır. Son yüzyıl mimarisinde her malzemeden daha çok kullanıma ve etkiye sahip olmuştur. Almanya başkanı Theodor Heuss tarafından "yüzyılın inşaat malzemesi olarak tanımlanmıştır. Dünya çapında tanınmış İtalyan mimar Pier Luigi Nervi ise "inşaatın hem hizmetkarı hem de kralı" ifadesini kullanmıştır.
Beton İnşaatının Yeniden Doğuşu
Modern bir İnşaat Malzemesinin Efektif Kullanımı
Yapısal Etkiler
Beton 100 yıldan uzun süredir kullanılmakta olan bir yapı malzemesidir. Fransız bahçıvan Josef Monier ilk kez çimento harcından yapılmış çiçek kaplarını daha dayanıklı ve daha hafif hale getirmek için gömme tel örgü kullandı ve bu fikrini inşaatlarda kullanılan betonarme teknolojisi bulundu. Betonarmenin geliştirilmesinin ilk temelleri atılmış oldu. Betonun sıkıştırıcı güç niteliğinin çeliğin gerilme direnciyle kombinasyonu tüm inşaat alanlarında sıradışı başarılara vesile oldu.
Betonun Sertleşmesi
Beton kimyasal olarak sertleşebilen bir yapı malzemesidir. Klinker ve karışım suyu arasındaki tepkime kristalize hidrat fazlarına ve kalsiyum hidroksite sebep olur, bu da 12 ila 13 pH değerine sahip bir alkalik ortam meydana getirir. Kararlı, yüksek alkalik betonda oksijen ve neme karşı çeliği aşınmadan koruyan bir pasif tabaka oluşur.
Betonun Uzun Vadedeki Etkisi
Düzgün uygulandığında yüksek kaliteli beton, normal yüzey hava aşınması dışında bozulmaz. Bozulma neredeyse daima üretim, planlama veya kullanım sırasındaki hatalardan kaynaklanır. Önceki senelerde bozulmanın nedenleri yeterince anlaşılamıyordu. Avrupa atmosferine maruz kalan betonda alkalikliğin düşmesi normaldir. Çimentonun kalsiyum hidroksidi kalsiyum karbonat meydana getirir ve bu gücü arttırmakla birlikte pH değerini 9.5'in altına çekker. Nüfuz derinliği kadar takviye elemanlarının doğru konumlanmış olması da yüksek kaliteli beton özelliği için gereklidir.
Yazar : silikatboya.com
Saygılarımızla...